sponsor-zelf-met-trooper

Trooper Banner

 

   


Tornooi: Llorett de Mar 2019

Speeldag 1

Na lang aftellen was het moment eindelijk daar. De U12A trok richting Noord-Spanje voor een buitenlands tornooi.
Op vrijdag 12 april 2019 kwamen alle gezinnen op verschillende manieren aan, en na een gezellig diner gingen we nog even op zoek naar de zaal. We vonden die redelijk vlot, en bleek echt dichtbij. We vonden daardoor nog even de tijd om ook het strand te bezoeken.

Op zaterdag was onze eerste match, maar die was pas om 18u, dus hadden we nog even tijd om te ontspannen en tot rust te komen van onze reis in en rond het zwembad (ook als was dat zwembad toch nog wat aan de koude kant ;-) ). Tegen 16u45 trokken we dan richting de basketbalzaal voor onze eerste match tegen Bonheiden.

De regels van dit tornooi: 8x 6min doorlopende tijd. En je mag tijdens je kwartje niet vervangen, tenzij je gekwetsten hebt. Scores onder doel = 2 punten, shotjes van buiten de bucket = 3 punten & vrijworpen zijn zoals ‘normaal’ en dus 1 punt.

Coach Jean-Yves beschikt over 10 spelers, dus koos hij er voor om elke kwart volledig te veranderen van ploeg. De tegenpartij deed dat niet, maar goed. Wij waren de thuisploeg in deze match.

We startten onze match met een 0-9 stand. We waren wat overdonderd en het bleek moeilijk om ons spel door te drukken. Ook ons shotje viel niet… Het scorebord kwam na alle kwarts terug op 0, en dus kon het 2e team opnieuw proberen. Het was opnieuw Bonheiden die als eerste kon scoren, maar Luka kon achtervolgen. Jammer genoeg was het daarna opnieuw moeilijker. Tibo kon nog milderen met een shotje van buiten de bucket. Maar ook dit kwart moesten we wat ten onder gaan: 5-16. In Q3 kon Zoë als eerste scoren via 2 mooie vrijworpen. En dankzij Liam, die op assist van Lies, konden we dit kwartje toch winnen met 4-2. Het gaf precies toch eindelijk een seintje dat ook wij konden basketten. Tibo opende ook Q4 met een score van uit de bucket, deze keer op assist van Kobe. Kobe kon daarna ook een vrijworp omzetten. Maar toen lieten we Bonheiden 3 verre shots nemen van achter de lijn van de bucket, waardoor we opnieuw achter kwamen. Daardoor verloren we toch dit kwartje met 4-9. Robbe kon in Q5 de bal uitgeven aan Lies en zo kwamen we 3-2 voor, maar toen verloren we opnieuw even de pedalen en eindigde Q5 met 3-11. Q6 begon met een 0-4, laar Mattis kon inlopen tot 3-5. Bonheiden liep opnieuw uit tot 3-9. Maar dankzij een steal van Tibo die een ver shot door het net zag gaan, en een zeer goede press waardoor Luka eerste de bal kon stelen en de bal kon geven aan een scorende Frauke, en daarna Kobe hetzelfde kon doen, met opnieuw een pas aan de scorende Frauke, konden we ook dit kwart toch winnend afsluiten. Q7 was spannend met een score van Robbe op assist van Liam, en dan nog een drive van Robbe. We verloren dit kwartje heel nipt met 5-5. Het laatste kwartje werd ook opnieuw gewonnen met 2 scores van Luka en eentje van Mattis: 6-3.

Totale score van deze match: 37-64

Morgen geen match, want de tegenstander van morgen kreeg precies toch wat schrik van ons en gaf forfait :-).
Dus morgen een dagje Barcelona op het programma!

Hasta mañana!
Senior Coach Pitta & Seniorita Sjoeke

   

   

Aantal bezoekers

Vandaag155
Gisteren118
Deze week273
Deze maand2997

   

Copyright 2016 - Tigers Evergem

joomla counter