sponsor-zelf-met-trooper

Trooper Banner

 

   


 

Speeldag 2

Maandag 15 april 2019 om 10u30: Laguna Sharks (Roemenië) – Tigers Evergem

Je zag onmiddellijk dat onze Tigers vandaag alles wat beter in de hand hadden en de eerste indrukken toch wat waren gaan liggen. Toch was het de Roemeense ploeg die als eerste kon scoren. Maar Kobe, kon op assist van Frauke al opnieuw gelijk brengen. Luka werd foutief afgestopt en kon 2 vrijworpen omzetten. Bij een 7-6-stand kon Luka nog een vrijworp omzetten, wardoor Q1 eindigde op 7-7. Het tweede kwart verliep wat stroever, want op de vrijworp van Zoë na, konden we niet scoren. Einde Q2: 3-1. In Q3 namen we een vliegende start. Kobe, die op de grond lag, kon de bal nog doorgeven aan Mattis, en hij zette zijn lay-up, inclusief vrijworp om. Luka toonde zijn rebound skills door een aanvallende rebound te nemen en deze te scoren. Laguna greep in met een time-out bij deze 0-5-score. En toen Luka dan ook nog eens de rebound nam na een gemiste vrijworp, en kon uitdribbelen om zo een driepunter te gooien kwam de 0-8 op het bord. Op assist van Frauke kon Tibo nog verder uitdiepen, dankzij een score en vrijworp. Einde Q3: 0-11. Laguna opende Q4 met een 3-punter, maar Lies bracht op assist van Zoë, de Tigers langszij, maar toen kon de Roemeense ploeg wat uitlopen naar 7-3. Op assist van Barin, kon Liam net voor de rust doorgaan richting doel. Hij werd, opnieuw, foutief afgestopt & kon zijn beide vrijworpen omzetten. Q4: 7-5
Q5 werd opnieuw geopend met een score van de Sharks, maar Luka zette een sterke drive door naar doel. En na een rebound van Frauke, volgde de assist van Kobe: Tibo was de afsluiter van dienst met een afstand shotje die 3 punten waard was. Tussenstand: 6-5, maar de Tigers duwden nog even door. Want Frauke gaf een snelle inworp van aan de baseline, richting in vrij & ingelopen Luka: 6-7. Daarna deed Frauke het truckje nog eens, deze keer was het Mattis die ingelopen was en kon scoren: 6-9. Dankzij een steal in defense van Lies, kwam de bal snel in Evergemse handen, waardoor Tiger Barin de eerste was die kon scoren in dit kwart. Ook Robbe zag zijn shotje door het net gaan, maar ondertussen werd de match een stuk vuiler gespeeld door de Sharks… De scheidsrechter moest veel ingrijpen en het zorgde voor veel (terechte) fouten bij de Roemeense ploeg, maar ook voor een minder mooie match. Er werd niet echt veel meer aan basket gespeeld en dus ook niet meer gescoord. Einde Q6: 0-4. Het vuile spel werd verder gespeeld door onze Roemeense vrienden, en buiten een mooi afstandsschot van Tibo (3 punten) en een lay-up van Mattis, konden we geen andere scores meer noteren. Einde Q7: 8-7. Het laatste kwartje was er eentje om snel te vergeten. De fouten van de Roemenen bleven zich opstapelen, waardoor enkele Tigers zelfs even zwart voor de ogen zagen (en nog vele andere kwaaltjes). Maar we konden ondanks het 8-0 verlies in dit laatste kwart, toch de volledige wedstrijd al winnend afsluiten: 39-44!

Het was een emotioneel geladen wedstrijd, waar onze jonge Tigers toch opnieuw veel uit geleerd hebben. De supporters waren meer dan trots!

In de namiddag trokken we dan nog even met onze bende richting het strand. Enkelen probeerden zelfs even, het toch nog koude zeewater, maar ook Kubb en frisbee werd gespeeld.

Morgen staat er nog een match om 18u tegen CD Aristos op het menu. Afhankelijk van onze uitslag tegen deze Spaanse ploeg zullen we te horen krijgen wie onze volgende tegenstander(s) word(t)(en).

Tot de volgende!
Tot speeldag 3!
J

 

   

   

Aantal bezoekers

Vandaag158
Gisteren118
Deze week276
Deze maand3000

   

Copyright 2016 - Tigers Evergem

joomla counter