uitslagen

 

Zondag 9 December  
Heren A - Zele  94-61
U12A - Remant Basics Melsele-Beveren  47-54
Amon Jeugd Gentson  - U12B 49-51
Heren B - Erembodegem  55-91
White Star - Witte Sterren St. Amandsberg  - Dames A 33-51
Gent Hawks  - U8A 1-1
U10A - Houtem  1-1
U10B - Onderons Grembergen  1-1
Zaterdag 8 December  
Glory Bazel  - U12A 55-48

   

 sponsor-zelf-met-trooper

Trooper Banner

 

   


U14 Meisjes

Pupillen

Trainer: Bart Blondeel

 

Trainingsuren:
Maandag 18u - 19u30 Evergem Centrum (Terrein 1)
Vrijdag 18u15 - 19u30 Evergem Centrum (Terrein 1)

 

Uitslagen, rangschikking en klassement:

 • U14 Meisjes Interprovinciaal R1 C
 • Beker van Oost-Vlaanderen U14 Meisjes 1/4 finale
 • BBC Koksijde OEFEN
 • U14M

  Competitiewedstrijd Gentson - Tigers Evergem U14M

  7 oktober 2018 om 13u

  De starters van deze match waren: Elien – Emie – Inte – Frauke – Zoë

  Elien mocht de score openen voor de tigers met een vrijworp en 6 veldpunten op rij. Maar Gentson bleef in ons kielzog (6-7). Inte kon ook een vrijworp omzetten, maar daarna was het opnieuw Elien die 4 punten kon maken. Emie kon, na een assist van Elien, ook haar eerste punten van de match maken. Elli kon nu ook haar lengte gebruiken en scoor nu 2 maal van onder het doel. Bij een 15-18-tussenstand en met nog 1’39 op de klok nam coach Bart een time-out om de meisjes even wakker te proberen schudden. Elien kon als laatste scoren in Q1 en zo konden we van start gaan met Q2 met een 17-20-tussenstand.

  In dit tweede kwart was het Gentson die als eerste kon score, waardoor ze op 1 puntje kwamen. Elien startte het tegenoffensief met een lay-up en vrijworp, Daarna kon Elli, na een aanvallend rebound, scoren. Ellie kon daarna nog 2 maal scoren, en dit 2 maal op assist van Fran. Cato zette ook een vrijworp om. Net voor de rust was het Frauke-tijd: eerst kon ze scoren na een steal, en daarna na een assist van Cato. Haar laatste score voor de rust kwam er na een zelf genomen verdedigende rebound, die ze aan vriendin Zoë kon passen. Zoë gaf dankbaar de pas terug aan Frauke en de ruststand van 25-36 stond op het bord.

  In Q3 was het opnieuw de tegenpartij die de score kon openen. Maar Elli kon ook doorzetten, en na een score van Cato (op assist van diezelfde Elli) bleven we op een comfortabele voorsprong. Emie werd foutief gestopt in haar lay-up en ze scoorde 1 vrijworp. Ook Cato zag haar lay-up door het net gaan en na een aanvallende rebound kon Elli de laatste punten van Q3 scoren.

  Elien plaatste opnieuw 4 punten achter haar nummer en Emie scoorde ook nog van onder doel na een aanvallende rebound. Cato zag haar score stijgen na een steal en drive naar doel. Frauke kon daarna nog eens scoren en daarna liet ze Zoë scoren met een assist. Frauke kon dan eens een afstandshotje proberen en dan lukte, tot haar eigen verbazing heel goed. Na een steal en assist van Elien kwam de bal opnieuw bij Frauke terecht. Ze dacht ik sta hier op hetzelfde plaatsje van daarna: ik probeer het nog eens. En dat bleek de juiste keuze. Hierna deden we een mooi staaltje teamwork. Dankzij een goede defense van Fran kwam de bal in handen van Frauke. De bal ging naar Elien en dan naar een scorende Emie. Elien kon hierna zelf nog eens score en ook Emie liet nog eens de bal door het net gaan. Frauke mocht deze match, met schitterende 2e helft, afsluiten met nog 2 punten achter haar naam. Einde: 39-69.

  In deze match viel Inte uit met een enkelblessure. Ze heeft jammer genoeg het grootste deel van de match aan kant moeten doorbrengen. Hopelijk valt alles goed mee en zijn we haar niet te lang kwijt. Cato was gelukkig terug na het barstje in haar vinger.
  Volgende 2 weekends is er geen match voor de U14M.

  Enkele cijfertjes:
  Punten: Elien 22, Elli 14, Frauke 14, Emie 9, Cato 7, Zoë 2, Inte 1
  Rebounds: Elli 14, Elien 11, Frauke 7, Emie 4, Inte 4, Zoë 2, Cato 1
  Steals: Elien 6, Elli 5, Frauke 4, Cato 3,Zoë 1, Emie 1
  Assists: Elien 6, Eli 4, Emie 1, Frauke 2, Fran 2, Cato 2, Zoë 1
  Blocks: Frauke 4, Elien 3, Emie 1, Elli 1, Inte 1, Cato 1

  Competitiewedstrijd Tigers Evergem U14M – Wevelgem Moorsele

  23 september 2018 om 13u

   

  Voor deze match moest Lies nog steeds forfaits geven omdat haar voetjes niet mee wilden en Cato moet ook even aan de kant, want zij liep in de vorige match een barstje op in haar hand.

  De starters van deze match waren: Elien – Inte – Alizee – Zoë – Emie

  Elien opende de match met een steal, ze werd foutief afgestopt en zette haar eerste vrijworp om. De tweede rolde uit de ring, maar Alizee stond klaar voor de rebound en ging onmiddellijk omhoog voor een score. Inte kon haar shotje scoren, op assist van Elien. De tegenpartij kon een 3-punter scoren, maar Inte liet haar niet afleiden en ze kon ze nog eens scoren. Alizee deed haar na, en Elien scoorde na een genomen aanvallende rebound. De coach van de tegenpartij greep in bij een 11-3-stand en met nog 5’28 op de klok. Frauke was ondertussen op het terrein gekomen en deelde een assist uit aan Inte. Elien kon scoren op assist van Elli en net voor het einde van dit kwart kon Alizee nog een steal nemen na een block, en zette helemaal door naar doel: 19-2

  Elli opende de score in het 2e kwart, na een steal. Emie mocht daarna ook haar eerste punten achter haar naam plaatsen, op assist van Elien. Frauke haar shotje mistte het doel, maar Emie kon de rebound nemen en naar buiten passen. Elien ontvangde graag deze assist en bedankt met een 4 punten op rij. Coach Bart nam een tim-out bij een 27-6-stand en nog 7’17 op het bord.
  Franzag hierna haar doelpoging door het net gaan en Inte kon na een steal ook nog een keertje scoren en Frauke deed Inte helemaal na. Elli kon hierna nog eens scoren na het nemen van een aanvallende rebound. De tegenpartij probeerde wel, maar het was Evergem die bleef scoren en rebounds nemen. Deze keer was het Alizee die de rebound nam en een verre assist richting Zoë gaf. Zoë toonde dat haar shot op scherp stond en scoorde. Wevelgem probeerde nog wat te temperen met een time-out bij een 37-7 stand. Maar de Tigers bleven doorgaan. Elien scoorde nog 11 punten, Alizee 3 en Zoë 2. En zo eindigden we de eerste helft met 54-7

  Inte en Elien toonden de we naar het doel en ook Alizee, Zoë, Elli en Frauke volgden diezelfde weg. Ook in defense bleven we hard werken en dat zorgde al snel voor een stand van 74-13. Frauke gaf daarna nog een assistje aan Emie, en zo wist Emie ook de juiste weg. Als dank voor de vorige set-up gebeurde nu het omgekeerde en was het Frauke die de assist van Emie kreeg. Einde Q3: 78-13

  De youngsters mochten de score in Q4 openen. Bij een inbounce aan de baseline kon Frauke passen aan Zoë en de 80 stond op het bord. Alizee nam een steal en duwde door tot aan doel met een nieuwe score. Daarna draaide Alizee haar 3-puntshot uit de ring, maar opnieuw was Elli daar voor de rebound en score. We bleven heel mooi samenspelen en de assist met scores volgden elkaar op. Al snel stonden we op 98-15. En toen mocht Inte naar de vrijworplijn… De eerste vrijworp ging er in, maar de 2e ging er naast. Mama Stefanie kon terug ademen, maar alle andere mama’s hielden hun adem in. We hadden deze keer geen aanvallende rebound en, zo werd de 100 toch nog even uitgesteld. Maar na een balverlies van de tegenpartij kwamen de Tigers terug in balbzit… De eer was aan Elien om door te gaan, en zo was het aan Elien om de 100 & 101 te scroren. Mama Ty wist al hoe laat het was eens de bal haar handen verliet… Inte scoorde de volgende 2 punten en Elli krikte haar score ook nog even op na een assist van Emie. Frauke kon als laatste Tiger scoren en zo eindigde deze match op 107-17

  De U14M blijven we met een 3 op 3 mede met Gentson aan de leiding in onze rangschikking.
  Volgend weekend hebben we geen match met de U14M, de week nadien spelen we op 7 oktober tegen de mede-koploper Gentson in de Leopoldskazerne om 13u.


  Enkele cijfertjes:
  Punten: Elien 30, Inte 19, Alizee 18, Elli 14, Frauke 10, Zoë 10, Emie 4, Fran 2,
  Rebounds: Elien 9, Elli 8, Alizee 5, Inte 4, Frauke 4, Zoë 3, Fran 2, Emie 2, Elien 1
  Steals: Alizee 7, Frauke 6, Elli 4, Inte 4, Elien 2, Emie 1, Fran 1
  Assists: Elien 8, Emie 7, Elli 3, Alizee 3, Frauke 2, Inte 1, Zoë 1
  Blocks: Alizee 1, Elien 1

   

     
  
     

  Aantal bezoekers

  Vandaag289
  Gisteren254
  Deze week1360
  Deze maand3360

     

  Copyright 2016 - Tigers Evergem

  joomla counter