uitslagen

 

Zondag 10 Maart  
Dames A - Wildcats Gavere  45-43
U8B - Wasocub Waasmunster  1-1
U14A - Gent-Oost Eagles  34-66
U14B - Remant Basics Melsele-Beveren  33-62
U16 - Latem - De Pinte  66-44
U18 - KBavi Gent  83-61
KBavi Gent  - U10A 1-1
U12B - Olympia Denderleeuw  64-44
U14 Meisjes - Amon Jeugd Gentson  50-59
Zaterdag 9 Maart  
Blue Rocks Ronse-Kluisbergen  - U16 Meisjes 62-55
Blue Rocks Ronse-Kluisbergen M12 A - Tigers Evergem M12 A 47-58

   

 sponsor-zelf-met-trooper

Trooper Banner

 

   


U16 Meisjes

Pupillen

Trainer: Hans Van Langhenhove

 

Trainingsuren:

Woensdag 18u30 - 20u Evergen Centrum (Terrein 1)
Vrijdag 19u30 - 21u Evergem Centrum (Terrein 2)

 

Uitslagen, rangschikking en klassement:

 • U16 Meisjes Landelijk R1 B
 • Beker van Vlaanderen U16 Meisjes 1/8 Finale
 • Beker van Oost-Vlaanderen U16 Meisjes 1/8 finale
 • Beker van Oost-Vlaanderen U16 Meisjes 1/4 finale
 • Tigers Evergem OEFEN
 • U16M-1

  Beker Oost-Vlaanderen – kwartfinales: Tigers Evergem U16M – Sparta Laarna
  27 januari 2019 om 9u

  Na onze gewonnen bekerwedstrijd tegen Melsele werd Sparta Laarne de tegenstander in de kwartfinales van de Beker van Oost-Vlaanderen. Sparta Laarne zit ook in onze 2e ronde als tegenstander, maar we hadden nog geen competitiematch tegen hen gehad. Het werd dus wat afwachten voor deze match.

  De starters van deze match waren: Femke – Jinte – Alizee – Janne – Elli

  De tegenpartij opende zeer sterk. Zij mistten niets, en wij alles… Tot Femke haar shot vond en we dankzij haar driepunter aan een 3-9 tussenstand kwamen. Jinte deed ook haar duit in het net na een aanvallende rebound, maar de kloof van 7 punten bleef in ons nadeel op het bord. Na een aanvallende rebound van Elli ging de bal opnieuw naar Femke, en haar shot van achter de driepuntlijn ging opnieuw door het net. Femke deed ook haar werk in defense en na een block van haar ging de bal naar Elli, zij gaf de assist aan een meegelopen Elien en zo konden we opnieuw scoren. Maar Laarne was het scoren ook nog niet verleerd, en ondanks nog een omgezette vrijworp van Jinte eindigden we deze eerste kwart met een 11-19-achterstand.

  Femke haar lay-up was de eerste score van Q2. Alizee scoorde een vrijworp, maar de stand bleef in ons nadeel: 17-23. En dan vond Femke 2 maal na elkaar haar 3-puntshot: 20-25. Elli bracht ons dankzij een vrijworp nog een puntje dichterbij en na nog opnieuw 2 Femkense bommen konden we dan toch gaan rusten met een 27-25-tussenstand.

  Femke opende opnieuw, maar deze keer met een mooie assist aan de scorende Elli. Femke kreeg 2 vrijworpen in onze volgende aanval, maar deze afstand was precies wat te dicht voor haar vandaag. Want deze gingen niet door het net. Gelukkig was Elli paraat voor een aanvallende rebound. Ze zag Femke klaar staan achter de 3-puntlijn en de bal ging vol vertrouwen opnieuw naar haar: haar 20e punt van de match was een feit. Alizee kreeg opnieuw een fout tegen in haar drive en zo gingen we opnieuw een puntje vooruit. Bom 7 van Femke ging daarna door het net, en daarna deelde ze een assist uit aan Elien: 38-25 stond op het bord. De coach van Laarne probeerde met een time-out haar speelsters te overtuigen om Femke toch wat meer onder druk te zetten, maar ze had niet gerekend op de andere sterke Tigers. Want ook Elien kon nog eens scoren na een mooie aanval, waarbij de assist van Elli kwam. Elli scoorde daarna zelf punt 42, en na opnieuw een mooie aanval ging de bal van Maja naar Elien, en zo naar Elli. Zij werd foutief afgestopt en zette 1 vrijworp om. Elien deelde hierna nog een assist uit: opnieuw was Elli de scoorder van dienst. Einde Q3: 45-37

  Laarne scoorde als eerste in het laatste kwart. Femke scoorde een vrijworp, en daarna liet Janne een mooie postmove zien en scoorde deze mooie actie. Femke testte nog even dat 3-punt-shot. En het werkte nog perfect: 51-41. Ze zette nog een vrijworp om, en Elien volgde haar voorbeeld: 53-44. Coach Hans nam een time-out om even te temperen & op te peppen met nog 3’37 op de klok. Femke probeerde nog eens dat shot, maar deze poging ging nipt naast. Maar Elli stond klaar om toch de score van de Tigers omhoog te krikken. Laarne kwam toch nog terug tot 55-47, maar gelukkig vond Emie ook haar shot, en niet zo maar een shot, want ook bij haar was het een 3-punter! En toen Laarne in een 3-tegen-1-situatie hun aanval niet kon uitspelen dankzij onze verdedigster van dienst Alizee, was deze zege echt helemaal binnen. Eindstand van deze match, die het woord ‘bekermatch’ alle eer aan deed, 58-50.


  Enkele cijfertjes:
  Punten: Femke 31, Elli 10, Elien 7, Jinte 3, Emie 3, Alizee 2, Janne 2
  Rebounds: Elli 8, Janne 7, Femke 6, Alizee 6, Emie 4, Elien 4, Maja 4, Jinte 3, Lisa 1
  Steals: Femke 4, Jinte 3, Alizee 3, Elien 3, Elli 2, Janne 1
  Assists: Elli 4, Femke 3, Elien 2
  Blocks: Femke 2, Janne 1, Elli 1, Elien 1

  Competitiewedstrijd Tigers Evergem U16M – Bent Merkschoenen Waregem U16M

  Zondag 4 november 2018 om 17u

  Starters van deze match: Femke – Alizee – Elien – Maja – Elli

  De tegenstander van vandaag is niet van de poes. In onze landelijke reeks staan ze absoluut aan de leiding, en zelfs de 2e in de stand kreeg van dit team een zware nederlaag te verduren. Onze eigen match in en tegen Waregem was er dan ook eentje die door enkele speelsters, vooral mentaal, moest verteerd worden. Want we verloren daar met 90 punten verschil. De taak van vandaag was dan ook tonen dat deze ploeg reeds veel stappen vooruit heeft gezet.

  We waren alvast minder geïntimideerd dan in de heenronde en konden dan ook als eerste scoren. Elien deed dit, op assist van Femke. Alizee kon daarna doorzetten naar doel, maar werd foutief afgestopt. Ze kon 1 vrijworp omzetten, maar toen viel ons scoren toch wat stil. En Waregem kon uitlopen tot 3-14. Coach Hans nam een time-out, ongeveer in de helft van dit eerste kwart. Maar we vonden het doel niet… Maja kon wel nog even doorduwen en zorgde zo voor een 5-27 tussenstand.

  Pas bij een 5-37-tussenstand konden we precies wat vrijer spelen. Jinte begon met een scorende vrijworp. En Alizee kon een verdedigende rebound nemen, en helemaal het veld over dribbelen. Zij scoorde haar eerste field-goal maken. Janne gaf daarna de assist aan Femke, en zij kon haar sterke drive omzetten. Time-out werd nu genomen door de coach van Waregem. Op assist van Femke, kon Lisa ook scoren. Alizee kon een lay-up scoren en na een verre assist van Lisa aan Emie. Emie was nu diegene die foutief werd afgestopt, 1 vrijworp werd opgezet. Ook Maja onderging een fout op haar lay-up en ook zij zette 1 vrijworp om. Ruststand kwam hierdoor op 16-44

  Maja scoorde de 18, en na een assist van Femke deed Elli er een 2-punter bij. Alizee kon ook nog een keertje scoren en na een assist van Emie, kon Janne ook haar eerste punten van deze match noteren. Bij een 24-58, was het opnieuw Waregem die een time-out nam. Femke nam een middellang afstandshotje en ook deze lukte nu: 26-60

  Het laatste kwart werd geopend door een knappe 3-punter van Lisa, op assist van Femke. Femke bleef assisten geven aan haar mede-speelsters. Deze keer was het Elien die haar bedankte met een score. Ook Emie kon haar lay-up scoren met een extra vrijworp. Maar toen lieten we Waregem terug nog wat verder uitlopen tot 34-79. De coach probeerde nog een time-out te nemen. Emie ga aansluitend op deze time-out een assist aan een scorende Elli. Femke kon daarna de bal stelen en gaf een nieuwe verre assist, deze keer was het Emie die hem scorend kon afsluiten. En toen Elli nog eens kon scoren, op assist van Maja, nam Waregem een nieuwe time-out bij een 40-86-tussenstand. Ashanti kon nog een assist uitdelen aan Elli en konden we deze match afsluiten met een 42-88-stand.

  We zijn er nog niet helemaal, maar in vergelijking met de match van 6 oktober 2018, kunnen we alleen maar trots zijn op onze meisjes. Als we nog eens een gelijke stap vooruit zetten, dan winnen we met 2 punten ;-)

  Volgende week trekken we naar Denderleeuw.

  Enkele cijfertjes:
  Punten: Elli 8, Alizee 7, Emie 6, Lisa 5, Maja 5, Femke 4, Elien 4, Janne 2, Jinte 1
  Rebounds: Janne 6, Elli 6, Alizee 5, Maja 5, Lisa 4, Elien 3, Emie 2, Femke 2, Ashanti 1
  Assists: Femke 6, Janne 1, Lisa 1, Emie 2, Elien 1, Maja 1, Ashanti 1
  Steals: Alizee 3, Janne 1, Emie 1, Femke 1
  Blocks: Femke 3, Janne 1, Alizee 1

   

  Competitiewedstrijd Tigers Evergem U16M – BBC Blue Stars Brugge


  Zondag 28 oktober 2018 om 15u

  Starters van deze match: Elien – Femke – Alizee – Maja – Elli

  De springbal kwam in Brugse handen terecht maar Maja kon in verdediging de bal afnemen. Bal ging naar de meegelopen Elli, en zij kon afwerken. Ook Alizee en Elien vonden elkaar, waardoor beiden konden scoren. Ook Femke kon scoren, op assist van Elli en zo konden we uitlopen naar 8-0. Femke zetter, na een score van Brugge, door naar doel en kon onze score daardoor opnieuw omhoog krikken. Maja kon ook nog een vrijworp omzetten, maar toen was Brugge klaar voor de strijd en konden ze inlopen tot 11-8. Coach Hans greep in en nam een time-out. De time-out had blijkbaar effect. Want we liepen terug uit dankzij een ver shot van Femle en 2 shotjes van Emie. Q1: 17-10.

  Emie kon na de laatste scores van Q1, ook de eerste score van Q2 maken. Na een verdedigende rebound kon ze het veld helemaal overgaan. Ze scoorde haar lay-up en kreeg een vrijworp erbij. Ook die kon ze omzetten. Yelena kon hierna ook haar eerste punten van de match maken, en dit op assist van Elien. Janne hierop volgend de bal onder doel en scoorde in 2 keer haar eerste korf van de match. Elien kon, op assist van Elli, scoren en op 2’55 van de rust greep de Brugse coach in met een time-out. De tussenstand was ondertussen: 28-14. Femke kon nog 3 punten scoren voor de rust, eerst met een shotje en dan een vrijworp na een fout. Zo konden we dus rusten met 31-16.

  Femke kon de 2e helft sterk starten met een 3-punter, op assist van Alizee. Na een steal van Alizee ging de bal naar Elli en zo ging onze score opnieuw omhoog. Elien bracht onze stand op 38. De eer was aan Femke om het 40e & 42e punt te maken. Janne zag na een steal, haar lay-up door het net gaan. Emie werd hierna foutief afgestopt en zette haar eerste vrijworp netje om. De 2e rolde er uit, maar Janne stond klaar voor de rebound. Ook zij kreeg een fout en ze kon ook 1 vrijworp omzetten. Emie werd regelmatig foutief afgestopt en ook nu kreeg ze een vrijworp door het net. Janne kon ook nog scoren op assist van Lisa, en net voor het einde van dit kwart was het omgekeerd. Janne gaf nu de bal aan Lisa, die de eindstand van Q3 vast kon leggen: 51-25

  Na enkele missers van onze Tigers was het Jinte die als eerste kon scoren. Maar dan duurde het even alvorens we de ring vonden. Bij een 53-29-stand nam Coach Hans een time-out. Elli kon na 2 verschillende fouten, 2 vrijworpen omzetten en na een steal van Cato kwam de bal bij Femke terecht die een pas aan Elli gaf, die op haar beurt de bal terug aan een scorende Femke gaf. Elli kon daarna zelf scoren na een aanvallende rebound. Femke kon de eindstand van deze match vastleggen: 61-33.

  Deze overwinning betekent de eerste winst in de landelijke reeks voor onze U16M.
  Ook al zouden pessimisten kunnen zeggen dat we het gemakkelijker hadden omdat de tegenstander maar met 6 speelsters aan de start kwam, maar ik denk daar toch wat anders over. We stonden al vanaf Q1 aan de leiding, dus toen konden we nog niet spreken van vermoeidheid bij Brugge.
  Maar vooral: ik zag de wil om te tonen dat ze stappen vooruit hebben gezet! Ik ben heel trots op de vooruitgang dat deze groep al heeft gemaakt en ik ben zeker dat de coach dat nog meer is dan ikzelf
  J

  Enkele cijfertjes:
  Punten: Femke 20, Emie 9, Elli 8, Janne 7, Elien 6, Jinte 4, Yelena 2, Alizee 2, Lisa 2, Maja 1
  Rebounds: Maja 8, Femke 6, Alizee 6, Janne 5, Emie 5, Elli 4, Lisa 4, Elien 4, Yelena 3, Jinte 2, Cato 1
  Assists: Elli 7, Alizee 3, Elien 2, Maja 2, Lisa 1, Janne 1, Femke 1
  Steal: Alizee 5, Elien 5, Femke 4, Janne 3, Jinte 2, Lisa 2, Emie 1, Maja 1, Elli 1, Cato 1
  Blocks: Femke 1, Yelena 1

   

  Bekerwedstrijd Tigers Evergem U16M – Basics Melsele

  30 september 2018 om 15u

  De starters van deze match waren: Femke – Janne – Maja – Elli – Jinte

  De match werd geopend mer een score van Elli, op assist van Maja. Femke daarna 1 vrijworp omzetten en na een assist van Jinte bij een inbounce onder doel, kon ze er nog een lay-up bij zetten. Femke kon ook de 7-2 op het bord plaatsen en zo nam Melsele een eerste time out van de match. Inte zag daarna Elli vrij staan en zo bleef vooral de Evergemse scoren stijgen. Elli scoorde ook de volgende korf na een verworven rebound. Lisa kon hierna haar eigen rebound nemen en gaf de bal aan Emie, die zo ook haar eerste punten van de match kon maken. Inte deed dat nu ook, maar na een steal. Janne haar op-de-buzzer-poging van aan de middenlijn draaide net uit het doel en zo bleef de stand op 15-8.

  Janne scoorde misschien niet de laatste punten van Q1, maar wel de eerste punten van Q2. Elli, Maja en Femke volgenden haar voorbeeld en ook Jinte ging richting doel. Haar poging werd foutief gestopt en ze kon zo een vrijworp omzetten. Inte kon haar eigen score hierna opkrikken met een shotje en 2 gescoorde vrijworpen. Emie werd dan ook foutief afgestopt, nu na een steal, en zo werd haar nummer naast score 29 geplaatst. Elli en Elien konden ook elk nog 1 maal scoren en zo gingen we de rust in met 33-10

  Jinte opende de score in de tweede helft met 6 punten op rij. Elli haar scores zorgden er voor dat we over de 40 gingen en na 2 scores van Inte en nog een score van Elli kwam de stand op 48-18. Terug tijd voor een Melseelse time-out. Lisa kon hierna nog een assist geven aan Elien, en zo kwam de stand op het einde van Q3 op 50-22

  Lisa kon nu ook zelf scoren, na het geven van enkele assists. En na een steal van diezelfde Lisa, ging de bal naar Janne, en zo naar een scorende Elien. Emie deelde hierna ook een assist uit, en Janne mocht de score omzetten. Hierop volgend kon Emie ook zelf haar shotje tonen en zo was het weer aan Elien om een rond getalletje te maken, nl. 60. Elli en Emie konden ook elk nog scoren en na een vrijworp van Femke, eindigde deze match met een overwinning: 65-32.

  Enkele cijfertjes:
  Punten: Elli 17, Inte 10, Femke 8, Elien 8, Emie 7, Jinte 7, Janne 2, Maja 2, Lisa 2, Janne 2
  Rebounds: Janne 6, Elli 6, Femke 4, Emie 4, Lisa 3, Elien 3, Maja 3, Elien 1, Jinte 1
  Steals: Elien 6, Janne 3, Emie 2, Inte 1, Jinte 1, Elli 1, Lisa 1, Maja 1
  Assists: Femke 6, Emie 3, Maja 3, Lisa 2, Janne 2, Elli 2, Jinte 1, Inte 1, Elien 1
  Blocks: Maja 2, Janne 2, Emie 2, Femke 2, Elli 1, Lisa 1

     
  
     

  Aantal bezoekers

  Vandaag151
  Gisteren118
  Deze week269
  Deze maand2993

     

  Copyright 2016 - Tigers Evergem

  joomla counter